-
CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg


Symbol:
8014601035721
Ceny hurtowe widoczne po zalogowaniu
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 14.9 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Zostaw telefon |
CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg
- Sięgnij po mąkę klasy premium stworzoną z myślą o mistrzach wypieków - Caputo Manitoba Oro Typ 0 to jedna z najmocniejszych mąk w ofercie Molino Caputo. Dzięki bardzo wysokiej zawartości białka (ok. 15%) i sile W przekraczającej W 400, idealnie nadaje się do wypieków wymagających długiego czasu fermentacji oraz wysokiej odporności na obciążenie cukrem, tłuszczem i zakwasem. Perfekcyjna do panettone, pandoro, croissantów, brioche, pizzy neapolitańskiej na zimnej fermentacji oraz wyrafinowanych wypieków cukierniczych.
Mąka Manitoba Oro to wybór profesjonalistów, którzy oczekują stabilnych rezultatów, doskonałej struktury ciasta i głębokiego smaku w każdym bochenku czy cieście.


Parametry mąki Caputo Manitoba Oro Typ 0:
- Typ mąki: Tipo 0 (średnio oczyszczona, zachowująca więcej składników mineralnych niż typ 00)
- Wartość W (siła mąki): ok. 400-420 - ekstremalnie silna mąka
- P/L: 0.50-0.60 - dobrze zbalansowana rozciągliwość i elastyczność
- Zawartość białka: ok. 15%
- Wilgotność: maksymalnie 15,5%
- Zastosowanie: Ciasta cukiernicze o dużej zawartości tłuszczu i cukru (np. panettone, pandoro, brioche)
- Pizza neapolitańska na długim wyrastaniu Wypieki na zakwasie Croissanty i inne wypieki warstwowe
- Fermentacja: długo- i bardzo długoterminowa (do 72h, również w niskiej temperaturze)
Opinie nie są zweryfikowane
-
Mąka dobrej jakości, bez grudek, w sam raz do focacci.Kubuś (2025-05-09)JakośćFunkcjonalnośćCena