• CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

Symbol: 8014601035721
Ceny hurtowe widoczne po zalogowaniu
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 14.9
Odbiór osobisty 0
Kurier 14.9
Kurier (Pobranie) 24.9
Dostępność Duża dostępność
Zostaw telefon

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

image

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

  • Sięgnij po mąkę klasy premium stworzoną z myślą o mistrzach wypieków - Caputo Manitoba Oro Typ 0 to jedna z najmocniejszych mąk w ofercie Molino Caputo. Dzięki bardzo wysokiej zawartości białka (ok. 15%) i sile W przekraczającej W 400, idealnie nadaje się do wypieków wymagających długiego czasu fermentacji oraz wysokiej odporności na obciążenie cukrem, tłuszczem i zakwasem. Perfekcyjna do panettone, pandoro, croissantów, brioche, pizzy neapolitańskiej na zimnej fermentacji oraz wyrafinowanych wypieków cukierniczych.

Mąka Manitoba Oro to wybór profesjonalistów, którzy oczekują stabilnych rezultatów, doskonałej struktury ciasta i głębokiego smaku w każdym bochenku czy cieście.

image
image

Parametry mąki Caputo Manitoba Oro Typ 0:

  • Typ mąki: Tipo 0 (średnio oczyszczona, zachowująca więcej składników mineralnych niż typ 00)
  • Wartość W (siła mąki): ok. 400-420 - ekstremalnie silna mąka
  • P/L: 0.50-0.60 - dobrze zbalansowana rozciągliwość i elastyczność
  • Zawartość białka: ok. 15%
  • Wilgotność: maksymalnie 15,5%
  • Zastosowanie: Ciasta cukiernicze o dużej zawartości tłuszczu i cukru (np. panettone, pandoro, brioche)
  • Pizza neapolitańska na długim wyrastaniu Wypieki na zakwasie Croissanty i inne wypieki warstwowe
  • Fermentacja: długo- i bardzo długoterminowa (do 72h, również w niskiej temperaturze)
Opinie nie są zweryfikowane
  • Mąka dobrej jakości, bez grudek, w sam raz do focacci.
    Kubuś (2025-05-09)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia