-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma Netto
0,00 zł
Suma Brutto
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
-
CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg
Symbol:
8014601035721
Ceny hurtowe widoczne po zalogowaniu
| Opinie | |
| Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
| Cena przesyłki | 14.9 |
| Dostępność |
Mało
|
| Waga | 5 kg |
| Kod kreskowy | 8014601035721 |
| Data ważności | 02.09.2026 |
| EAN | 8014601035721 |
| Zostaw telefon |
CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg
CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg
- Sięgnij po mąkę klasy premium stworzoną z myślą o mistrzach wypieków - Caputo Manitoba Oro Typ 0 to jedna z najmocniejszych mąk w ofercie Molino Caputo. Dzięki bardzo wysokiej zawartości białka (ok. 15%) i sile W przekraczającej W 400, idealnie nadaje się do wypieków wymagających długiego czasu fermentacji oraz wysokiej odporności na obciążenie cukrem, tłuszczem i zakwasem. Perfekcyjna do panettone, pandoro, croissantów, brioche, pizzy neapolitańskiej na zimnej fermentacji oraz wyrafinowanych wypieków cukierniczych.
Mąka Manitoba Oro to wybór profesjonalistów, którzy oczekują stabilnych rezultatów, doskonałej struktury ciasta i głębokiego smaku w każdym bochenku czy cieście.
Parametry mąki Caputo Manitoba Oro Typ 0:
- Typ mąki: Tipo 0 (średnio oczyszczona, zachowująca więcej składników mineralnych niż typ 00)
- Wartość W (siła mąki): ok. 400-420 - ekstremalnie silna mąka
- P/L: 0.50-0.60 - dobrze zbalansowana rozciągliwość i elastyczność
- Zawartość białka: ok. 15%
- Wilgotność: maksymalnie 15,5%
- Zastosowanie: Ciasta cukiernicze o dużej zawartości tłuszczu i cukru (np. panettone, pandoro, brioche)
- Pizza neapolitańska na długim wyrastaniu Wypieki na zakwasie Croissanty i inne wypieki warstwowe
- Fermentacja: długo- i bardzo długoterminowa (do 72h, również w niskiej temperaturze)
Opinie nie są zweryfikowane
-
Mąka dobrej jakości, bez grudek, w sam raz do focacci.Kubuś (2025-05-09)JakośćFunkcjonalnośćCena