• MAKARON MONACHELLE 8/8 Rzemieślniczy 100% Włoski Semolina Durum 500g

Symbol: 5902003770490
Ceny hurtowe widoczne po zalogowaniu
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 14.9
Odbiór osobisty 0
Kurier 14.9
Kurier (Pobranie) 24.9
Dostępność Duża dostępność
Zostaw telefon

MAKARON MONACHELLE 8/8 Rzemieślniczy 100% Włoski Semolina Durum 500g

Włoski makaron rzemieślniczy z pszenicy durum - smak tradycji i jakość, którą czuć

Włoski makaron rzemieślniczy z pszenicy durum (grano duro) to kwintesencja włoskiej tradycji kulinarnej. Wytwarzany z wysokiej jakości twardej pszenicy, charakteryzuje się złocistą barwą, elastycznością oraz wyjątkową strukturą, która idealnie chłonie sosy i zachowuje sprężystość po ugotowaniu (tzw. al dente).

W przeciwieństwie do produkcji przemysłowej, makaron rzemieślniczy powstaje powoli - suszony w niskiej temperaturze przez wiele godzin, co pozwala zachować wartości odżywcze, pełny smak i naturalny aromat zboża. Dodatkowo, użycie tradycyjnych form (matryc z brązu) nadaje powierzchni makaronu lekko szorstką teksturę, dzięki której lepiej łączy się z sosem.

To doskonały wybór dla restauracji, hoteli, jak i klientów indywidualnych ceniących sobie autentyczność, prostotę i najwyższą jakość. Włoski makaron z pszenicy durum to nie tylko baza do wielu dań - to smak, który przenosi prosto do serca Italii.

image

MAKARON MONACHELLE 8/8 Rzemieślniczy 100% Włoski Semolina Durum 500g

Odkryj autentyczny smak Włoch z rzemieślniczym makaronem Monachelle 8/8. Wytwarzany tradycyjną metodą z najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum, ten 100% włoski makaron wyróżnia się wyjątkową strukturą i doskonałą zdolnością wchłaniania sosów. Kształt Monachelle - przypominający muszle - idealnie sprawdza się w daniach z gęstymi sosami, mięsem, warzywami lub zapiekankach.

image
image

Cechy produktu:

  • 100% włoski makaron rzemieślniczy
  • Wykonany z pszenicy durum o wysokiej zawartości białka
  • Kształt ditali - idealny do zup i dań z warzywami
  • Tradycyjna produkcja i powolne suszenie dla zachowania smaku i struktury
  • Waga: 500g

Średni okres przydatności do spożycia 24 miesiące

Wartości odżywcze na 100 g:

  • Wartość energetyczna: 350kcal-1460kj
  • Tłuszcz całkowity: 1,1 g
  • w tym nasycone: 0,3 g
  • Węglowodany: 74 g w tym cukry: 2,1 g
  • Błonnik pokarmowy: 3,4 g
  • białko: 12,5 g
  • Sól: 0,01 g
image
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia