-
MOLINO PIANTONI SCIVOLA włoska mąka Semolina z pszenicy durum 10 kg








Symbol:
8000917409554
Ceny hurtowe widoczne po zalogowaniu
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 14.9 |
Dostępność |
Mało
|
Zostaw telefon |
MOLINO PIANTONI SCIVOLA włoska mąka Semolina z pszenicy durum 10 kg

MOLINO PIANTONI SCIVOLA włoska mąka Semolina z pszenicy durum 10 kg
- Molino Piantoni SCIVOLA to wysokogatunkowa włoska semolina z pszenicy twardej (durum), stworzona z myślą o profesjonalnym wypieku pizzy i makaronów. Idealna do podsypywania ciasta dzięki swojej sypkości, drobnej granulacji i charakterystycznemu złocistemu kolorowi.


MOLINO PIANTONI SCIVOLA włoska mąka Semolina z pszenicy durum 10 kg
Przeznaczenie:
- podsypywanie ciasta na pizzę (ciasto nie klei się do blatu i łopaty)
- świeży makaron (np. tagliatelle, ravioli, gnocchi)
- wypiek chleba z semoliny i focaccii
Zalety produktu:
- Drobna, lekko chropowata struktura - idealna do technik profesjonalnych
- Zapewnia chrupiącą skórkę pizzy i niepowtarzalny aromat
- Naturalny złocisty kolor bez dodatków
- Ułatwia obróbkę ciasta i poprawia teksturę wypieków
- 100% naturalna pszenica durum | Bez dodatków, GMO i konserwantów
Certyfikat IFS
- jest odpowiedzią na potrzebę stworzenia jednolitego standardu zapewnienia jakości dla wszystkich produktów dystrybuowanych hurtowo lub detalicznie oraz dla wszystkich poziomów produkcji, na których przetwarzana jest żywność. Dotyczy to w szczególności przetwarzania i wytwarzania, postępowania z produktami luzem oraz czynności wykonywanych na etapie wstępnego pakowania.


CERTYFIKACJA BRC
- Certyfikat BRC, globalny standard bezpieczeństwa produktów rolno-spożywczych, jest jednym z narzędzi operacyjnych wykorzystywanych w celu zachowania należytej staranności oraz wyboru dostawców w łańcuchu rolno-spożywczym. Takie podejście pozwala na obniżenie całościowych kosztów zarządzania łańcuchem dostaw i jednocześnie zwiększenie poziomu bezpieczeństwa dla klientów, dostawców i konsumentów. Globalny standard bezpieczeństwa żywności BRC spełnia kryteria ustalone przez CIES Global Food Safety Initiative. Jest to standard akceptowany przez większość sprzedawców detalicznych żywności, podobnie jak inne standardy branżowe, takie jak IFS, SQF i FSCC 22000.
Produkty rolnictwa ekologicznego
- Certyfikat rolnictwa ekologicznego jest wydawany przedsiębiorstwom wyłącznie wtedy, gdy na każdym etapie procesu produkcyjnego danego produktu przestrzegane są zasady ustanowione we Włoszech przez Ministerstwo Polityki Rolnej, Żywnościowej i Leśnej. Aby zapewnić zgodność z przepisami, kontrole przeprowadzane są na każdym etapie cyklu produkcyjnego od samego początku produkcji, a także na każdym etapie przetwarzania, magazynowania, transportu, dystrybucji i sprzedaży.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.