-
MOLINO PIANTONI włoska mąka pszenna typ 00 MD Czerwona 10kg








Symbol:
8000917409219
Ceny hurtowe widoczne po zalogowaniu
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 14.9 |
Dostępność |
Mało
|
Zostaw telefon |
MOLINO PIANTONI włoska mąka pszenna typ 00 MD Czerwona 10kg

MOLINO PIANTONI włoska mąka pszenna typ 00 MD Czerwona 10kg
Tradycyjny „00 MD"
- Do średniego spulchniania Używając tej mąki uzyskasz miękkie, jedwabiste i łatwe do rozwałkowania ciasto; Dzięki dobrze kontrolowanemu spulchnianiu, produkt końcowy będzie miękki i jednocześnie pachnący, bez wrażenia gumowatości, gdy przygotujesz go do degustacji.
- Mąka idealna do wypieku pizzy o średnio długim czasie wyrastania, 8/16 godzin w temperaturze ok. 18/20°C. Ciasto może wyrastać przez 36/48 godzin, jeśli jest przechowywane w temperaturze 4°C. Mąka zatwierdzona przez Stowarzyszenie Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej (AVPN), którego oficjalnym dostawcą jest Molino Piantoni


ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100 g:
- Wartość energetyczna: 1441 kJ / 340 kcal
- Tłuszcze ogółem: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,38 g
- Węglowodany: 68,7 g w tym cukry: 0,37 g
- Błonnik: 2,8 g
- Białko: 13,5 g
- Sól: < 0,1 g
WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNO-FIZYCZNEALVEOGRAM CHOPINA
- Wilgotność: ≤ 15,50 %
- W (energia ciasta): 290 - 320
- Białko: 13,00 - 14,00 %
- Stosunek P/L: 0,50 - 0,60
- Gluten: 12,00 - 13,00 %
FARINOGRAM BRABENDERA
- Liczba opadania (Falling Number): ≥ 280
- Wodochłonność: ≥ 57 %
- Zawartość popiołu: ≤ 0,55 %
- Stabilność ciasta: ≥ 12 minut
Certyfikat IFS
- jest odpowiedzią na potrzebę stworzenia jednolitego standardu zapewnienia jakości dla wszystkich produktów dystrybuowanych hurtowo lub detalicznie oraz dla wszystkich poziomów produkcji, na których przetwarzana jest żywność. Dotyczy to w szczególności przetwarzania i wytwarzania, postępowania z produktami luzem oraz czynności wykonywanych na etapie wstępnego pakowania.


CERTYFIKACJA BRC
- Certyfikat BRC, globalny standard bezpieczeństwa produktów rolno-spożywczych, jest jednym z narzędzi operacyjnych wykorzystywanych w celu zachowania należytej staranności oraz wyboru dostawców w łańcuchu rolno-spożywczym. Takie podejście pozwala na obniżenie całościowych kosztów zarządzania łańcuchem dostaw i jednocześnie zwiększenie poziomu bezpieczeństwa dla klientów, dostawców i konsumentów. Globalny standard bezpieczeństwa żywności BRC spełnia kryteria ustalone przez CIES Global Food Safety Initiative. Jest to standard akceptowany przez większość sprzedawców detalicznych żywności, podobnie jak inne standardy branżowe, takie jak IFS, SQF i FSCC 22000.
Produkty rolnictwa ekologicznego
- Certyfikat rolnictwa ekologicznego jest wydawany przedsiębiorstwom wyłącznie wtedy, gdy na każdym etapie procesu produkcyjnego danego produktu przestrzegane są zasady ustanowione we Włoszech przez Ministerstwo Polityki Rolnej, Żywnościowej i Leśnej. Aby zapewnić zgodność z przepisami, kontrole przeprowadzane są na każdym etapie cyklu produkcyjnego od samego początku produkcji, a także na każdym etapie przetwarzania, magazynowania, transportu, dystrybucji i sprzedaży.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.